23 februari 2024leestijd: 2 min

Tegels eruit, plantjes erin

 

Een deel van de straat Bosscher-Ven in Horn ziet er ineens een stuk groener en mooier uit. Zo’n tien huurders zijn samen met ons, een groenbedrijf en de gemeente Leudal aan de slag gegaan om de tegels in hun voortuinen weg te halen en te vervangen voor groen.

De komende jaren zetten we ons in voor meer groen in onze buurten en wijken. Dat is namelijk belangrijk om onze huurders en anderen, maar ook de flora en fauna, beter te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het ontstenen van (voor)tuinen is een van de belangrijkste acties die we kunnen doen.

Door te kiezen voor onderhoudsarme plantjes blijft het onderhoud het hele jaar door minimaal.

Bewoner Jozef, woont al meer dan dertig jaar in Bosscher-Ven en hij is blij met onze actie: ‘Het is ontzettend moeilijk om in je eentje een tuin te onderhouden. Hier stond ook een metershoge den, daarna heb ik het betegeld, omdat ik het te moeilijk vond om al die wortels weg te halen. Onbegonnen werk. Ik koos dus voor het gemak, maar ik ben er nooit blij mee geweest. Elke ochtend als ik naar buiten liep werd ik er eigenlijk chagrijnig van. Dus dat er nu ‘vergroend’ wordt is echt fijn. Ik ben heel erg blij dat er zoveel hulp is om mijn voortuin en die van een aantal anderen mooi groen te maken.’

Tegels eruit en plantjes erin. Een groene tuin of balkon houdt je tuin in de zomer koel en zorgt er in het najaar en de winter voor dat het regenwater goed wegloopt. Meer groen is ook goed voor je gezondheid en natuurlijk ook voor de dieren.

Is dit iets voor jouw straat of buurt? We helpen je graag om ook jouw voor- of achtertuin te vergroenen. Meld je dan bij [email protected], ook voor meer informatie.

De lokale zender ML5 maakte een leuke reportage hierover > https://youtu.be/gNxaN2BLFok?si=rS0_pMoS9yPcyO79