Renovatie 30 woningen de Bongerd afgerond

Publicatiedatum: 12-07-2017

Dinsdag 11 juli vierden Wonen Zuid, bewoners, gemeente Maasgouw, Huurdersvereniging Op het Zuiden de oplevering van de renovatie van 30 patiobungalows De Bongerd in Beegden.


Op initiatief van bewoners
Het initiatief voor de renovatie van de woningen is genomen door de bewoners zelf. Naar aanleiding van een aantal klachten heeft een overleg plaatsgevonden tussen bewoners, Wonen Zuid en de gemeente Maasgouw. Zo werd een traject in gang gezet dat geleid heeft tot een grondige aanpak van de Bongerd.

De bewoners kregen allemaal een nieuwe buitenlamp met bewegingsmelder.

Woningen en woonomgeving

Wonen Zuid heeft de woningen gerenoveerd en de gemeente aanpassingen heeft gedaan om het gebied beter toegankelijk te maken voor minder validen. Ook zijn er maatregelen getroffen om wateroverlast aan te pakken. Door de werkzaamheden zijn de woningen een stuk energiezuiniger geworden. Ze hebben nu een A-label.


Het was een gezellige bijeenkomst.

Verbouwen in bewoonde toestand
De bewoners zijn tijdens de werkzaamheden gewoon in hun woning blijven wonen. Hierdoor is de verbouwing zeer ingrijpend geweest, zeker gezien de hoge leeftijd van veel bewoners. Om ervoor te zorgen dat de bewoners tijdens de werkzaamheden even tot rust konden komen is in twee woningen een huiskamer ingericht waar ze konden verblijven als ze daar behoefte aan hadden.


Op verzoek van de bewoners werden er oud-Hollandse spelen georganiseerd.

Klaar voor de toekomst
Met de renovatie van de woningen en het beter toegankelijk maken van de omgeving hebben Wonen Zuid en gemeente ervoor gezorgd dat oudere bewoners langer thuis kunnen blijven wonen. Tegelijkertijd is de gemeente gestart met een dagbesteding in gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden.

De bewoners vinden het fijn wonen in de Bongerd. Dat illustreert ook dit welkomstbord dat ze zelf gemaakt hebben.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden