Erensteinerveld is klaar voor de toekomst

Publicatiedatum: 29-05-2020

De buurt Erensteinerveld in Kerkrade-Oost is klaar voor de toekomst. De afgelopen drie jaar is heel hard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn: een gebied waar nieuwe woningen en groen, wegen etc. één geheel vormen en met voorzieningen die toekomstbestendig zijn. Samen met de gemeente Kerkrade stonden we aan de lat voor de opwaardering van de wijk. Voor beide partijen was het behoud van zoveel mogelijk bomen erg belangrijk.

Sloop en nieuwbouw
In totaal hebben we in het Erensteinerveld op een duurzame manier 104 woningen gesloopt.Op twee locaties in de wijk zijn nieuwe woningen gebouwd, namelijk de Poyckstraat en de Spiesstraat. Het gaat om in totaal 30 kwalitatief aantrekkelijke sociale huurwoningen die levensloopbestendig zijn. De woningen zijn energiezuinig en duurzaam gebouwd. Ze zijn allemaal gasloos en dus is er geen traditionele gasketel, maar een elektrische warmtepomp voor verwarming en tapwater. Ook hebben de woningen zonnepanelen op het dak.

Openbare ruimte
De gemeente Kerkrade heeft de openbare ruimte voor haar rekening genomen, zoals het aanplanten van groen, de aanpassing van de straten en de aanleg van een hondenuitlaatplaats.  De aanleg van paden staat nog op de planning, net als de Nassaustraat. Deze wordt volgend jaar aangepakt. Bijzondere aandacht was er voor het oplossen van het probleem van de afvoer van hemelwater in het gebied. Met de aanleg van een groter opvangreservoir is dit opgelost. 

"We hopen hier nog lang te kunnen wonen"
De familie Over-Dautzenberg woonde in Groningen. Ze wilden echter graag terug naar hun roots om dichter bij hun familie en vrienden te kunnen zijn. Daarom gingen ze op zoek naar een woning in Kerkrade. Ze waren erg blij toen ze van ons te horen kregen dat ze in aanmerking kwamen voor een nieuwbouwwoning in de Spiesstraat in het Erensteinerveld: “Het is een fijne woning die behalve erg duurzaam ook nog eens levensloopbestendig is.” Daarnaast is het gezin heel blij met de saamhorigheid in de straat: “Het klikt erg goed tussen de bewoners onderling. De kinderen spelen samen, we letten op elkaar en zorgen voor elkaar als dat nodig is.” Ze hopen dan ook dat ze er nog lang samen kunnen wonen. 
 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden