Plannen voor voormalige discotheeklocatie Geelen in Haelen

Publicatiedatum: 08-01-2019

Wij vinden het belangrijk dat de leefbaarheid in kleinere kernen in stand wordt gehouden of zelfs verbeterd. Dat jong en oud in hun eigen dorp of gemeente kunnen blijven wonen. Om die reden zijn wij samen met Jongen Projectontwikkeling het samenwerkingsverband Haelen-Horn BV aangegaan. Samen realiseren wij nieuwe projecten in de kernen Haelen en Horn.

Nieuwbouw op plek disco Geelen in Haelen
Een van deze projecten wordt gerealiseerd op de discotheeklocatie in Haelen.
Discotheek Geelen was ooit d├ę uitgaansgelegenheid in Haelen en omgeving. Velen hebben hier nog leuke jeugdherinneringen aan. Toch is het moment gekomen om deze oude discotheek te slopen. Maandag 7 januari  waren omwonenden, passanten en andere genodigden getuige van de eerste sloophandeling. Wethouder Arno Walraven verrichtte samen met de directie van Herontwikkeling Haelen-Horn BV officieel de eerste sloophandeling. De sloop van de discotheek zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat voor kwalitatieve nieuwbouw.

Bewonersbijeenkomst voor wens nultredenwoningen
De insteek is om op de ontstane bouwgrond patiowoningen in een hofjesstructuur te realiseren. Een passende invulling, die recht doet aan de kwalitatieve en stedenbouwkundige wens, maar ook voldoet aan de wensen van omwonenden. Zoals meer privacy en minder verlies van uitzicht. Nultredenwoningen kunnen goed worden ingepast in de omgeving en passen bovendien goed in de woningbehoeften, zoals deze blijken uit het recent uitgevoerde woonwensenonderzoek. De nieuwbouwplannen worden besproken met de direct omwonenden en gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden. De uitnodiging daarvoor volgt binnenkort.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden