Verhuurderheffing loopt op naar 10 miljard euro

Publicatiedatum: 18-06-2020

Woningcorporaties betalen een heffing over de WOZ-waarde van de huurwoningen. Dit is de zogenaamde verhuurderheffing. De heffing maakt deel uit van de maatregelen in het Woonakkoord. Deze maatregelen zijn ingevoerd om de woningmarkt beter te laten functioneren. 

Op zondag 21 juni 2020 rond 19.40 uur gaat het bedrag dat corporaties en andere sociale verhuurders aan verhuurderheffing betaalden door de virtuele grens van 10.000.000.000 euro. Een triest moment, want corporaties hadden met dat geld investeringen kunnen doen in betaalbare huurwoningen. Wonen Zuid draagt jaarlijks 1,5 maand huur per woning af. Geld dat we niet in kunnen zetten voor onderhoud aan onze woningen, nieuwbouw en renovatie en dienstverlening aan onze huurders. 

Aedes, de belangenbehartiger van woningcorporaties in Nederland, vraagt namens alle woningcorporaties aandacht hiervoor en blijft druk uitoefenen op afschaffing van deze achterhaalde belasting. Op haar website staat een teller met de laatste stand van zaken van euro’s verhuurderheffing die sociale verhuurders  betaald hebben aan de Belastingdienst. 95 procent van dat bedrag komt van woningcorporaties.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden