Week van de Duurzaamheid: energie neutrale woningen

Publicatiedatum: 09-10-2018

Wij vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan energiebesparing en duurzaamheid. Daarom investeren wij de komende jaren € 45 miljoen extra hierin. Dit bedrag komt nog bovenop de al geplande investeringen in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.  Duurzaamheid zien wij vooral als middel om de woonlasten voor onze huurders betaalbaar te houden. 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Daarom besteden wij deze week iedere dag aandacht aan dit thema. Vandaag: energie neutrale woningen.

Energie neutrale woningen
Als we nieuwe woningen bouwen, bouwen we zoveel mogelijk energie neutrale woningen. Dit zijn woningen die bij een gemiddeld gebruik in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Dat kan omdat ze heel goed geïsoleerd zijn en er met energiezuinige installaties gewerkt is. Denk daarbij aan een warmte terugwin installatie, een zonneboiler en elektrische radiatoren. Daarnaast leggen we zonnepanelen op de daken en hebben de woningen geen gasaansluiting meer.


De eerste 10 energie neutrale woningen in ons woningbezit bouwden we aan de Bavo- en Barbarastraat in Nuth. Binnenkort worden in de wijk Donderberg in Roermond de volgende 7 energie neutrale woningen opgeleverd. Ook in 2019 gaan we op diverse plekken weer energie neutrale woningen bouwen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden