Wonen Zuid en Ad Hoc Beheer slaan handen ineen voor leefbaarheid

Publicatiedatum: 06-02-2019

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten prettig kunnen wonen en leven. Dat buurten en wijken veilig zijn. Leefbaarheid staat dan ook hoog op onze agenda. Daarom kijken wij steeds naar wat nodig is om die leefbaarheid op peil te houden. Zo worden er bijvoorbeeld doordachte keuzes gemaakt voor renovatie of nieuwbouw. En juist om dit laatste is er vorig jaar een bijzondere samenwerking opgestart voor het project Maaslandstraat in Horn.

De 36 seniorenwoningen aan de Maaslandstraat zijn onderdeel van een herstructureringsproject
Als een woning vrijkomt wordt deze nu dus niet meer opnieuw verhuurd. Maar een leegstaande woning draagt niet bij aan de leefbaarheid. Daarom hebben wij de hulp ingeroepen van Ad Hoc Beheer. Dit bedrijf plaatst, na een goede screening, tijdelijke bewoners in leegstaande woningen. Een win-win situatie: de woningen blijven bewoond totdat de nieuwbouw start en mensen zonder woning hebben tijdelijk onderdak. 

Inmiddels maakt Ad Hoc echt deel uit van de prettige samenleving aan de Maaslandstraat en vormen de tijdelijke bewoners een mooie aanvulling op de vaste bewoners
Hieronder het persoonlijke verhaal van een bewoonster van Ad Hoc, Joany Meerts.

‘In augustus van dit jaar kreeg ik de mogelijkheid om via Ad Hoc een van de woningen van Wonen Zuid op de Maaslandstraat te betrekken. Ik was erg blij met dit huisje, een fijne ruime woning in een mooi dorp. 

Als 36-jarige was het wel enigszins apart om naar een seniorenwoning te verhuizen. Dit verliep echter heel soepel. Al vanaf mijn eerste bezichtiging was er een fijn contact met mijn directe buren en de andere bewoners van de Maaslandstraat. Ik mocht even binnen kijken, hoe zij de woning hadden ingericht en werd al meteen uitgenodigd voor een kopje koffie. Met alle naaste- en overburen heb ik even een praatje gemaakt, waarbij we hebben kennisgemaakt en ik wat heb kunnen vertellen over het wonen via Ad Hoc. Ik had hierdoor een goed gevoel t.a.v. het verhuizen naar Horn en kreeg ook positieve reacties van de andere bewoners.

In de periode dat ik hier nu woon, zo’n 4 maanden, is het contact verder gegroeid. We helpen elkaar waar we kunnen, ieder op zijn eigen manier. 

Toen ik hier pas kwam wonen mocht ik regelmatig wat gereedschap lenen van mijn buurman dhr. van Capelleveen (ik mag Willem zeggen :-)). Alles wat ik maar nodig had kon hij wel ergens vinden. Samen dronken we dan wat in onze achtertuintjes en dan kon ik weer aan de slag. Andersom kan ik Willem weer helpen met andere zaken, zoals problemen met de mobiele telefoon. Die dingen zijn voor een “jongeman” van 86 soms buitenaards ingewikkeld. Ook kan ik af en toe een handje helpen met de administratie of  lichte zorg die ik als verpleegkundige kan bieden. En zo brengt hij mij altijd trouw de lokale krantjes en interessante artikelen die hij heeft gevonden. Maar ik denk nog belangrijker is dat we weten dat we altijd even bij elkaar aan kunnen kloppen, om wat bij te kletsen of voor die helpende hand.

Aan mijn andere zijde heb ik ook 2 fijne buren, Sef en Door Lutgens. Bij hen ben ik ook vaker te vinden. Ik heb ze regelmatig even kunnen helpen met wat computerperikelen en wat andere kleine vragen en  klusjes. Tja, de elektronica is nogal ingewikkeld tegenwoordig. Vervolgens kreeg ik van Door spontaan hulp bij het tuinieren toen ik bezig was in mijn tuintje. Zo fijn, als dat zo gaat tussen buren.

Je merkt dat het hier echt nog normaal is, om op deze manier met elkaar om te gaan. Alle bewoners zeggen elkaar goedendag. Als ik buiten bezig ben heeft iedereen die voorbij komt wel even tijd voor een praatje. Echt en gezellige buurt, waarbij we met zijn allen laten zien dat jong en oud hier op een fijne manier samen kunnen wonen. 

Heeft u vragen over de samenwerking tussen Ad Hoc en Wonen Zuid, of over de nieuwbouwplannen in Horn? Neem dan gerust contact op met Nadia Ferreira, wijkregisseur. Zij is te bereiken op nummer 088 665 35 28.

Als u vragen heeft aan Ad Hoc kunt u contact opnemen met Lieke Hamers op nummer
043 310 10 93.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden