Metamorfose voor Kerkraadse wijk Rolduckerveld

Publicatiedatum: 05-11-2019

Gezamenlijke aanpak maakt buurt klaar voor de toekomst

Het Kerkraadse Rolduckerveld krijgt een fikse impuls. De buurt kampt al jaren met problemen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, armoede, eenzaamheid en een deels verouderde woningvoorraad. Daarom hebben woningcorporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg, de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade de handen ineen geslagen om Rolduckerveld klaar te maken voor de toekomst. De gebiedsontwikkeling focust zich op het gebied tussen de Ailbertuslaan en de Dir. Van der Mühlenlaan. Hier gaan de partijen onder andere aan de slag met de hoogbouwflats, de leefbaarheid, veiligheid en de openbare ruimte. 

Wat gaat Wonen Zuid doen?
Wij willen graag een bijdrage leveren aan toekomstbestendige en leefbare wijken en buurten. Bestuurder Arnold van Malde: “Door de gebiedsontwikkeling pakken we Rolduckerveld op allerlei terreinen aan met als opbrengst een aantrekkelijke, leefbare wijk met moderne, energiezuinige sociale huurwoningen.” Voor heel Kerkrade is de voorspelling dat er op termijn een overschot is aan 2640 woningen (bron Woonvisie Kerkrade). Tegen die achtergrond verwachten we dat in de toekomst de vraag naar hoogbouwappartementen in Rolduckerveld afneemt. Daarom hebben we het voornemen om twee flats aan de Zonstraat te kopen. Na 15 jaar slopen we de flats en komen op deze plek nieuwe woningen. 

In 2021 starten we ook met de bouw van 108 nieuwe woningen in de omgeving van de Directeur Cortenstraat. “Naast de woningen die we al gerenoveerd hebben, vinden er de komende jaren dus flinke veranderingen plaats in Rolduckerveld (verwerving, sloop, nieuwbouw en herinrichting van de openbare ruimte). Het resultaat is een wijk die weer bij de tijd is en waar het goed leven is.” 

Klik hier voor het volledige persbericht.

Weten wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren, kijk het filmpje!Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden